...
svatej jsem sám
a jak chcíplej drak
na světlo vylézám
slunce anebo mrak?
ať tak či tak
na svatýho Jiří
z hrdla se mi síří
...
To se to bodá kopí. Když jej kovář, ve výhni slunce hrotí.
Až jednou bude svatého Martena, dám ti Kytici... od Erbena.
24.04.2023 18:26:26 | šerý
Že prý hadi a štíři:D a on svatej Marten sám :) Vše krásné přeji :)
24.04.2023 16:25:48 | Narra
...dík...jsem si napsal ironickou říkanku pro radost...;-) na dráčky se na svatýho Jiří zapomíná...proto mohl hrdinně zabít draka dle legendy.
24.04.2023 17:13:46 | Marten
Já dobře vím :) nosím jej na krku ve stříbře oděného. Byl mi předán jako patron a rodinný šperk. Tak už krom draka i srdce mé dobyl :)
24.04.2023 19:01:51 | Narra