A chvílemi si tak sním
že budu jak Fráňa Šrámek
že píšu sbírku básní
že napíšu Kafkův Zámek
být podotázkou k maturitě
zvěčněn již navždy v učebnici
v den kdy v každém končí dítě
noční můrou o básnících
budu na tabuli křídou
Tak co napsal mladá dámo?
Je to spíše nouze s bídou
mnoho veršů vykrádáno
v podstatě váš názor platný
píše vše moc doslova
bez pointy sloh je špatný
co dělat je v osnovách