Snažil jsem se nabídnout katu
práci, jež těší více,
co má aspoň hlavu a patu.
Vymluvil bych si plíce.
Může začít k dnešnímu datu
makat pro správu lesní.
To má aspoň hlavu a patu.
O tom se mnohým nesní.
Ať svůj nástroj uplatní v lese.
Stínání však ho baví.
Jeho byznys ukrutně nese.
V akci mu fandí davy.
Dle něj masy nevhodně matu
názorem zcestným prý že.
Ať má práce hlavu a patu!
Reakci čtěte níže:
Nesmí míti hlavu a patu
předané od něj dílo.
Patu možná. Hlavu však sťatu,
jinak by zmetkem bylo.