Anotace: I kouzelný hrneček potřebuje ke své práci inovaci, jinak se nezavděčí.
Vařil hrnek kašičku,
pro chudobnou babičku.
Po čase ho rozbila,
guláš stále loudila.
Nemá ouško hrneček,
uznal, že byl blbeček,
kdyby vařil masíčko,
řekla by mu zlatíčko.