Zajíc našel beranici,
pyšně ji teď nosí,
ptám se ho snad po tisící,
pročpak běhá bosý.
Srna se zas šálou chválí,
prý jí tuze sluší,
všichni se ji ale smáli,
že ji mrznou uši.
Liška našla staré boty,
velkou kliku měla,
přeskakuje nyní ploty,
obuv prý je skvělá.