Anotace: leden
Zima v zoo
Taková zima byla v zoo
až vítr hryzal kost
lední medvěd převzal slovo
mrzne plameňák i pštros
Podívej na ten ráj pro tuleně
Podívej jak trpí velbloud
opičák tváří se ublíženě
že mu v kleci vypli proud
Koukni na ty zasněžený slony
Jak jim vločky tajou v chobotu
Klouzej si po ledě mezi pavilóny
a zaškleb se na ty želvy u plotu
Žirafák to vidí bledě
prosí Santu o šálu
hroch funí pro díru v ledě
tříšt je z koly v lokálu
Podívej papoušek bez naděje
a ze zebry je bílý kůň
slunce svítí, jen nehřeje
děda mráz usedl na trůn
Koukni...
Dobré téma. Kdysi kamarád pracoval ve Dvoře Králové nad Labem jako chovatel.
Toto by jej jistě potěšilo.
12.01.2024 09:09:17 | mkinka
Koukám. Měla jsem spolužačku, chvilku pracovala v ZOO, byl to její sen. Pak raději emigrovala. Líbí se mi moc slunce svítí, jen nehřeje. Myslím si, že to je pro všechna ta zvířata, co jim sebrali život.
11.01.2024 23:24:39 | tide