Nebe je hnusný a šedý,
galony vody nám háže.
Chlápek, co muňky ho svědí,
bez práce, bytu a gáže.
Ví, co se bude dít,
holub se na větvi vzpíná.
Chtěl by nad hlavou štít,
terčem je ta kůže líná.
R:
Žízeň je veliká, pivo dál polyká,
statečně vláčí svůj kříž.
Nemá co do huby, vyspává s holuby
a má k nim čím dál tím blíž.
Ženy jsou drahý a nudný,
mnohá se v něm hodně vzhlídla,
hlavně ta šlápota z Rudný.
Zřeknul se nadobro mýdla.
Dobře ví, co znamená pád,
bez střechy, jen hnědá hlína.
Pivo má z petky rád,
a radši krabici vína.
R:
Žízeň je veliká...
Nebe je hnusný a šedý,
ženy ho míjejí zdáli.
Snad jednou bohatství zdědí,
zmlknou ti, co se mu smáli.
Zešílel stranou od lidí,
park je mu zahradou stinnou.
V holubech kámoše vidí,
líhnou se, létají, hynou.
R:
Žízeň je veliká...