Ráno zpíval kanárek,
dostal prý chuť na párek,
vyhazuje semínka,
moc ho láká novinka.
Párek ten mu nedáme,
jeho stravu hlídáme,
proto nyní trucuje,
nezpívá a stávkuje.
Celou klec nám podělal,
na tom ale prodělal,
nemá ani semenec,
tenhle ptačí šílenec.