Na okno mi zaklepala,
uplakaná múza malá,
pozdraví a bez váhání,
hned se pustí do líbání.
Pochopil jsem z jejich vzdechů,
že si přišla pro útěchu,
mladý básník prý ji zradil,
s jinou doma zas se radil.
Psali něžné verše spolu,
dávala mu dobrou školu,
všechny sloky pilovali,
v ložnici se milovali.
Zrada bolí, slzy kanou,
těším múzu uplakanou,
děkovala, pusu dala,
potom se mnou básně psala.