Léto má své rozmary,
dělá si z nás kašpary,
slunce pálí, hned zas prší,
počasí nám plány ruší.
Žádosti i nadávky,
stále plní přihrádky,
v nebi též se úřaduje,
Petr se jen uculuje.
Déšť si přejí sedláci,
další sucho na práci,
už mám z toho zmatky v hlavě,
tak si beru volno právě.