Učitelka matematiky
Výsledek nevíš, to vůbec nevadí,
paní Broumová ti vždy poradí,
jak objem koule vypočítat,
a přitom si vlasy nevytrhat.
Pythagorovku však musíš znát,
jinak se z ní stane zlý drak,
na doučování chodit se vyplatí,
v její mysli se to neztratí.
Matika s ní je zábava,
ochotu učit se dodává,
nejlepší učitelka ta jediná,
to jest paní Broumová.