slyšel jsem Parkeetku Meekarovou
přednesla myšlénku pokrokovou
špulila tlamičku jako dáma
život je podle ní strašná dráma
říkám jí, holčinko, těžká chvíle
potřásla hlavinkou roztomile
potom si slzičky osušila
ach a och z hubičky utrousila
viděl jsem Prevítka Ropušana
tvářil se trpně, jak svatá Panna
prý nikdo nechápe, jak to vidí
on už se za všechny předem stydí
lidi jak ovečky, stádo hloupé
pořád je tu někdo strašně houpe
a on je jediný hlídač stáda
pravda je jedna a má ho ráda
potkal jsem Peťulu Blyštivého
povídá Občane, co nového?
jestlipak Nutella nezdražila
naposledy stála čtyři kila
říkám mu, Peťulo, dobrá duše
jak ti to vysvětlit jednoduše
snad stihnou zaklapnout mříže v cele
než to tu přivedeš do prdele
na Hradě guma se roztahuje
písničku z mládí si pobrukuje
o straně ohromné, o naději
že jednou komouši zvítězejí
říkám mu Pepiku, ty jsi prase
ty snad chceš ten totáč mít tu zase
a guma zpuchřelá, slzu v oku
furt rudou knížku má ve štrozoku
Jj, taky je mám rád.
28.07.2024 23:23:35 | La Suneteto
Myslím, že by si Češi měli vzpomenout na vlastní tradice a místo "hejtění" v diskuzích na sítích zase používat "žertovní satiru" havlíčkovského typu. Jako ty. Dík. :-)
24.07.2024 12:40:23 | Lighter
díky za ocenění...když ono je to tak strašně zábavné hledat a skládat slova do vtipných poťouchlostí :D
24.07.2024 12:47:52 | zase já
:D :D
... tedy kdyby realita nebyla k pláči
Holt u koryta jsou vždycky...no však víme
23.07.2024 15:05:24 | Anfádis