Žena tvá s tvým šéfem spící
je fakt zne-po-ko-ju-jí-cí,
taktéž zne-po-ko-ju-jí-cí
je prázdno ve tvé ložnici.
Zne-po-ko-ju-jí-cí výzva,
slovo co šest slabik čítá,
špatná zpráva pro básníka,
zvuk zne-po-ko-ju-jí-cí má.
Co je ale, mimo tohle,
zne-po-ko-ju-jí-cí hodně,
slova význam sám o sobě
zne-po-ko-ju-jí-cí je.
Když se koukneš kolem sebe
zne-po-ko-ju-jí-cí vše je,
zne-po-ko-ju-jí-cí přesně
tenhle svět vystihuje.