Pro dětičky...
Anotace: ...místo aprílového žertování mám tu taky něco ze šuplíku, tentokrát rýmovačky pro nejmenší... tak krásného apríla, děti! :o)
Kopretina
Přišla ke mně kopretina
na návštěvu kratičkou,
usmála se, pozdravila,
poseděla, čaj popila,
odcházela s písničkou.
Sedmikráska
Maličká je sedmikráska,
v srdíčku má soužení,
už týden jí trápí láska,
oči má jen pro běláska
a sen, že se s ní ožení.
Chrpa
Chrpa si dnes vypůjčila
modro z letní oblohy,
oči si s ním vybarvila,
svátečně se ozdobila,
prý má slavé zásnuby.
Pampeliška
Pampeliška v plném květu
svojí vůní medovou
zastavila včelku v letu,
pozvala tu pilnou tetu
na hostinu májovou.
Konvalinky
Pod kapradím konvalinky
pořádají velký ples,
od rána žehlí sukýnky,
načesávají lokýnky,
rozvoněl se celý les.
Komentáře (0)