„Tak povídejte, mladý muži,
jak dlouho už to trvá?“
„Myslíte… že nespím v noci,
protože jsem sova?“
„Ne, to mě moc nezajímá,
že myši jsou váš gáblík...
myslel jsem… jak dlouho trvá
váš pocit, že jste básník...“
„Ach… začalo to vloni v lednu...
v hospodě jsem potkal jednu
ženu co mě okouzlila...
tak poetickou duši měla…
a pak… to přišlo samo… vážně,
v metaforách už teď běžně
mluvím… dýl než rok…“
„A to nedošlo jí, že jste cvok?“
„Věří mi, i v moje slova!“
„Řekl jste jí, že jste sova?“
„Co to… prosím… má co… hú…“
„Tak jo, dáme přestávku.
Až se trošku uklidníte,
ukážu vám na obrázku
co je lobotomie…“