Chtěl bych být básníkem
a na plný úvazek
na chleba prosíkem
vydělávat,
slov tvůrcem… dělníkem...
výhled jen do dálek,
vždy s prázdným pupíkem
a mít to tak rád.
Chtěl bych být básníkem,
v kalužích shlížet se,
z rána se deštíkem
osprchovat,
naváté větříkem
pochytat emoce,
na blátě prstíkem
formu jim dát.
Chtěl bych být básníkem,
žen mužů idolem,
svým vzletným jazykem
dělat všem dobře,
dno sluncem zalité
nazývat vrcholem
a s troubou Žluťákem
vždy jíti do pře.