Poslední knedlíčková polívka

Poslední knedlíčková polívka

 

Zastavil se Blecha z práce

za Gertrudou Madame,

aby zvěděl opět věci

budoucí a neznámé.

 

Vědma síly špatné tuší

zejména o víkendu,

na sobotu proto radí

neopouštět válendu.

 

Opatrný má být Blecha

hlavně v době oběda,

jen ať pěkně odpočívá,

nic těžkého nezvedá.

 

Tu se Blecha ještě lekne,

orosí ho chladný pot,

je-li život prý mu milý,

jíst má pouze hlavní chod.

 

V duchu se sám uklidňuje:

Nebuď chlape naivka! “

Vždyť je přeci o víkendu

knedlíčková polívka.

 

V sobotu již mává rukou

u talíře nad tmářkou,

přece takhle nepohrdne

sám játrovou zavářkou.

 

Z hrnce už se opar nese,

Blecha vůni nasává,

naběračkou do talíře

pořádně si nandavá.

 

Pak knedlíček zaskočí mu,

strašlivá to Magie,

ze špajzu již Máňa křičí:

Dyť tu, Pepo, Maggi je! “

Přečteno 75x
Tipy 14
Poslední tipující: cappuccinogirl, karolinakarol, Ž.l.u.ť.á.k., Rafinka, IronDodo, Psavec, Verunka1, Kan, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dobrá:-)

14.11.2024 09:40:30 | Ž.l.u.ť.á.k.

líbí

Díky moc. :)

14.11.2024 10:54:21 | Václawitch von Hákenšmíd

líbí

šestá a poslední sloka... top:D

13.11.2024 21:47:19 | Sonador

líbí

Moc děkuji. :)

13.11.2024 23:05:55 | Václawitch von Hákenšmíd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel