Protáhla se spokojeně
jako dítě, toliko
chtějíc vstáti, šeredně se
bouchla hlavou o víko.
Špičáky své obnažila,
jak bolestí zavyla.
I chtěla kůl z prsu vyndat
a v půli ho zlomila.
Píti z hrdel měla krve
jako z lahví vína
a když víko vyrazila,
sesula se hlína.
Žížaly jí přitom mnohé
napadaly do chřtánu.
Nahoru se vyhrabala
až tak někdy po ránu.
Na astrálno láteřila
umazanou hubou,
že se chudák potýkala
s hmotností tak hrubou.
Pak se drobet zmátořila
a když sama vyšla již,
bosou nohou nakopla se
o kamenný, těžký kříž.
Z vyčerpání svalila se
na zelené drny,
do hrobu se nevrátila,
však byl země plný.
Nebožtíci k pomoci se
přesto vůbec neměli,
bývala to záletnice
a tu v hrobě nechtěli.
Náhle kohout zakokrhal,
rozezněl se zvonec
a když slunce jasné vyšlo,
byl to její konec.
( Vytaženo z traktátu „ Debilitas Posthuma “ německého lékaře a věhlasného přírodopisce Otta Hackenschmieda )
Ofocený záběr z filmu mého dětství „ Svatba upírů “ ( 1993 )
19.11.2024 21:10:20 | Václawitch von Hákenšmíd