Vrátili zpět Jarkovi
v urně jeho Majdu,
citem k ní byl ledový,
nesnášel tu rajdu.
Majda byla vznětlivá
ve své těžké váze,
Jarek nebyl nádiva,
přesto platil draze.
Kampak jenom rozpráší
svoji drahou Majdu?
Pro ni škoda v Salaši
najít z hoven chajdu.
Zachvěla se v podpaží
urna tuze hladká,
vždyť je poblíž garáží
neveliká skládka.
Jarek ženu vysypal
na hromadu suti,
cigáro si do úst dal
s labužnickou chutí:
„ Odpočívej v pokoji,
ty protivná krůto,
teď už budeš ve zbroji
obíhat jen Pluto.
Zatímco já těším se
na překrásné ráno,
ty můžeš tak na římse
kaple strašit, náno! “
Hodil na ni oharek,
co stalo se, ví Bůh!
Snad jen, že se do dálek
ozval hrozný výbuch.
Každý druhý z okolí
na to místo chvátá,
hlava leží na poli,
tělo v hroudě bláta.
jo, jo, tak to bývá
shora furt se dívaj´
a kdo Majdu nazlobí
tak jím pole nazdobí :)
25.11.2024 09:10:07 | šuměnka
Láká to k hlasitému přednesu. Taková vánoční besídka a přednášející dítko, to by šlo :-)
25.11.2024 06:51:29 | karolinakarol
neměl si plést popel se střelným prachem...
25.11.2024 00:38:19 | enigman
Taky, že nespletl! To bych tam uvedl a báseň i jinak pojmenoval. Bohužel, jak si to vyloží čtenář, to už neovlivním a je to jeho svobodná volba v představivosti. :) :)
25.11.2024 02:49:14 | Václawitch von Hákenšmíd