Omšelý kabát
V zatuchlé světnici
Smrádek, ale teplo
Vyluzuje na příchodící
Přivandrovalý somrák
Z Trenčianských luhů
Tráví svůj čas
Žebráním z druhů…
Dej kámo kačku prosím
Přidej na víno !
Kouřit taky co bude
Drobounko
Když nebudeš sketa a
Otevřeš portmonku malounko…
Uděláme mejdan později
Posbíráme flašky a
Někdo třeba popustí žilou hlouběji…
A když zadaří se
Třeba i pejsek na ten rej padne !