Matko všech českých měst,
křižovatko tisíce cest.
S více než stem věží,
krásná když na ní sněží.
S řekou do které skočil kůň,
hradem, který patří Přemyslovcům.
Místo s velkými Čechy,
tam kde Libuše řekla ty věty.
Město plné pověstí,
s mostem, který vydrží staletí.
Hodiny se smrtkou a apoštoly,
doufejme, že se nezastaví.