Anotace: Při výrobě houslí se prý dodnes dodržuje jeden krásný rituál :) Variace na sonet s pravidelnou skladbou stop (D-T).
Chvilku se nedívej, lásko
- to abys nevěděla
ve kterém koutu tvého těla
ukryju tvou duši
Věřím, že stejně vše tušíš
Zatímco duši skrývám
všechno ti poví jemná dýha
co vás obě chrání
Až jiným spočineš v dlaních
budou tě něžně hladit
Slib mi, že přesto neprozradíš
jakou to tajemnou krásu
půjčil jsem tvému hlasu
Zpěvu, jenž vzbouzí žal i něhu
Povedená velmi.
Líbil by se mi lehce poetičtější název...
V houslích ukrytá
Řezána pro zpěv
...
:)
09.03.2015 17:11:52 | MARKO
To asi určitě, ale popravdě názvy skoro vůbec neřeším, pokud tím tedy nechci zároveň nastínit téma, když je náhodou báseň složitější. Každopádně díky za nakouknutí i za tip ;)
09.03.2015 17:39:55 | Tom Dvořák