Anotace: Už jen zapálit
Slunce zapadá nad Prahou
tak si dám cigaretu
budu se tvářit jako umělec v té rudé záři
budu vyvolená součást národa kouřící před nádražím
a všechny budu přehlížet
se svou doutnající vílou
Život je fajn
tak si zapálím
zaujmu abstraktně konkrétní postoj
a dám si dávku dehtu
nikotinu
popela
kyanidu
a napíšu o tom báseň
protože to je přece děsně cool
a plot taky
plot Nikotiho tyček
A výsledek bude mít nulovou hodnotu
ale to nevadí
protože
moderní poezie
bude obohacena
cigaretou