Antonínská pouť
Anotace: Báseň o pouti co se každoročně koná v naší obci
Krásné jsou ty naše Antonínské poutě
Bedřichov se přes noc proměnil
u nás rázem nikdo nesedí v koutě
bílý kostelík na vršku darem odměnil
Muzika kostela do noci hrála
místní lidé zpívali a dupali do kroku
když kapela na jevišti tancovala
a dívky mi věrně stály bok po boku
Od kostela,skoro ke hřbitovu
stály stánky celé dvě řady
kolik lásky mám dát rodnému Bedřichovu ?
každé léto dostal mě do vroucí nálady
Komentáře (1)
Komentujících (1)