Básníci Jizerských hor
My jsme básníci hor
o Jizerkách budeme psát
ač nemáme tu žádný vzor
líbezná krajina nedá nám spát
Básníci píší o lese
veršotepci sní o blankytě
tužka po papíru se třese
je neposedná, jako dítě
Básníci jdou se vztyčebnou hlavou
pohledem na Jizerky volí slova něžná
jaká krása v přehradách s vodou tmavou
a každá z nich je jako urozená kněžna
My básníci z Jizerského údolí
chceme o rodných horách snít
hvězdy jsou jiskry spadlé do polí
kde mezi klasy naleznou věčný klid
Přečteno 482x
Tipy 9
Poslední tipující: BaZiNgA, Donne, praetorian, jenommarie, šerý, Kapka
Komentáře (8)
Komentujících (5)