MÍZA A KREV
rostlinky umění vyrůstají jedině ze života
jejich květy nepovlávají povětřím jen tak
mízu čerpají z kořenů zapuštěných v substrátu rozumu a citu
slova barvy noty
tvoří-li jen umělé shluky mrtvých dekorací
pouhé falešné nápodoby
kašírky ornamentů jež necedí žádnou krev
zdobné obálky ukrývající prázdné nic
tisíckrát přežvýkanou hmotu zbavenou všech živin
létají éterem jak polétavý prach
pokud v něm vůbec něco žije
tak leda šiky parazitů
číhající na své hostitele s oslabenou imunitou
náchylné k infekčnímu zamoření
jež umrtví každou emoci opravdově žitou
Praha, 25.5.2020
https://www.youtube.com/watch?v=6H5lzMQv9dI
Rostlinky o které musíme také pečovat.
Tato přemýšlivka se zkrátka musí číst také s citem.. moc pěkná milý Amonasře "ST" ukládám do líbivých ;-)*
25.05.2020 21:48:56 | jenommarie