Po půlnoci, pod vikýři, pouliční svit,
noci stíny, divá mládež, vítr víří klid,
každým krokem nová cesta, noc otvírá zrak,
krásné domy, stará města, lidské duše lak.
Uvězněn tou písní cihel, jako v stěně myš,
v uličkách se krčím štěstím, piš má hlavo, piš,
brzo kouzlo pomine, brzo bude den,
noční výlet mrtvým městem promění se v sen.