Kavárenský ruch
Anotace: Dnešní návštěva kavárny v centru LBC
Nad šálkem kávy
netečně koukám
z okna kavárny
jež má vchod
z rušné ulice
za oknem mrholí
a kapky se zapletají
do drátů trolejí
každou chvíli
zaburácí tramvaj
a zacinká výstražný zvonek
jenž k smrti vyděsí holuby
barevné deštníky kolemjdoucích
si vzájemně podávají ruce
ale nemohou se obejmout
prsty krůpějí kreslí
po oroseném skle
než sklouznou k jejímu rámu
Zbytek nedopité kávy
se potácí
na dně hrnečku
a trpělivě čeká
na hebkou ruku servírky
až jí odnese
u pultu během platby
se do sebe zaklesly dva úsměvy,
jak v říjnu jelení parohy
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: CULIKATÁ, Stanislav32, Marten, Sonador, mkinka, Caliéry, šerý
Komentáře (9)
Komentujících (5)