Přijel cirkus
Z dálky voní mandle a oříšky
a děti mají pusy od cukrové vaty
v klecích podřimují zvířata s kožíšky
jež za chvíli projdou ocelovými vraty
Na louce za městem táboří světští
stany a maringotky jen kvetou
na představení jdou návštěvníci dospělí i dětští
a čekají na ladné artisty s piruetou
Stojí stany s barevnými plachtami
a lidé u vchodu stojí v řadě
dnes jsou na programu lachtani
jenže někam uteklo jejich mládě
Výřečných papoušků barevná pera,
připomínají plachty cirkusových stanů
za pokladnou sedí ředitelova dcera,
jež byla cílem mých nesplněných plánů
Přečteno 165x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)