Anotace: toto byla sázka a osobní výzva. Napsat přes sobotu text s názvem ,, Pijem z petky Braníka" Opustit zažité vzorce psaní, romantizující tajemno a mystiku a zkusit něco opravdu zemitého... Uvidíte.
Bidla na koberce před paneláky molitanem omotaný
Na nich vlají naše sny
Bidla na koberce před paneláky rzí rozšklebený
Tady sedím já a ty
Pořád stejný den
Barometr nálad nezměněn
A svět se hroutí
Já jsem nevinen
Já jsem vlastně ten
Koho lidé soudí
Vietnamský žabky a umaštěný tepláky pod pupky natažený
Z dýmu cigaret stoupají naše sny
Rozpraskaný rty a zbytky citu do poslední lásky matně soustředěný
To jsem já a ty
Pořad stejný den
Kód subkultury vytříben
Už netrpíme nouzí
Pijem z petky Braníka
Je to správná taktika
Přiznat, že máme strach
Že ta bidla a sedáky si někdo koupí
Pijem z petky Braníka
Je to správná taktika
Přiznat, že máme strach
Že nám ujel vlak
Co i v dáli tak hlučně troubí
(Hanuš Šparlinek, 22.4. 2023)
...z plastu pít pivo, no fuj...;-) ale povedlo se ti to...trefit atmosféru okamžiku.
23.04.2023 12:31:18 | Marten
Bravurní sebezpytování duchovního rozměru významu requiem. Na počátku sedmdesátých let to byl přínos, zahubený marasmem doby. Moc lidem se tohle líbit nebude. Tip za odvahu.
22.04.2023 23:41:00 | lesan-3