Vodopád mrazivý nocí hučí
les šumí a voda
z žíly stéká
Stádo karibu na ráno čeká
Zelená obloha v kožiších
lucidně sténá
Rosomák hladový pachem lákán
troufne si na soba
strachem nesvázán
Výři vidí, co karibu ne
Další lovec napít se chce
Před ním již rosomák prchá
Lovci se oči lesknou
boty má z rosomáčích kůží
Soba tu bez práce nalezl
Šel po hluku z boje
Do rána soba stáhl
s kůží, masem se vraceje
Poklad, jež ve zlato
nelze změnit
Zlata se nenajíš
zlato nehřeje
V osadě radost zavládla
na chýši nová záplata