Restaurant Peking

Restaurant Peking

Anotace: Postkonzumní vystřízlivění z glutamátového konzumerismu.

Oloupané růžové neony Restaurantu Peking rudě
varují noční Pražany před nostalgií devadesátek.
Tokenový Vietnamec čistí podnikatelský orient
v plánované zahrádce plánovaného sídliště.

Moderní relikvie skomírající říše, zlaté nápisy
plastových paifangů se zoufale snaží dokázat
svou nadřazenost falešnému dřevu McDonaldu.
Jejich levná forma limituje estetickou vibe funkci.

Paleoantropolog se ptá, jak dlouho tu asi je?
Ten růžový kus brutalistického hovna,
co po revoluci dengisticky změnil kabát a postavil
čtyři nové staré s vůní levného polyvinylchloridu?
Autor Ovaleš, 16.06.2024
Přečteno 58x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí