Pražanka

Pražanka

Anotace: :)

...tak vítej krajanko z Matky měst
jež je cílem mnoha cest
a chrámy v ní se tyčící
jsou jak kapky na lžíci
s léčivými bylinami
s bulváry a taky krámy
a s dlažbou pevnou jako hráz
a s tichem, když vstoupí mráz
pak projdem městem bez hranic
ruku v ruce, v duši nic
jen dva rodný Pražané
kterým srdce ustane
když ji vidí za rozbřesku
kdy věže svítí, plné lesku
a vůně sadů z jarních dnů
vrací nás zas k dětským snům.

Za teplem domovů
jsou slyšet hlasy
nad dveřmi podkova
štěstí na časy
a pavlač utichne
před ránem brzkým
včerejšek pomine
stane se mrzkým
a zítřek rozline
svou vůni z kuchyní
která se rozplyne
a přesto ovíní.

Autor Ďábel sám, 03.09.2024
Přečteno 39x
Tipy 12
Poslední tipující: IronDodo, martinaV, Jiří I.Zahradník, Marten, Ž.l.u.ť.á.k., enigman, šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

procházím se...a vychutnávám šťávu z hroznů...

03.09.2024 09:44:20 | enigman

líbí

ach, je-li Praha matka měst

tak kdo je dcera jejich?

kdo z městysů zas na počest
je tchánem, zetěm, kmotrem cest
královských opevnění??

to uměl říct by Werich

a jeho vtipné znění

by popsalo i tetičku z kolena rodů druhých
jak větví se a rozrůstá ten rodokmen - a kudy :))

03.09.2024 09:43:23 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí