Dospívání

Dospívání

Jsem stále mladý, je mi jen dvacetpět.
Jsem stále mladý, stejně už mám znát svět?
Kolik ti je, abys něco věděl.
Kolik ti je, abys tu jen seděl.

Snaž se, pracuj, hýbej se.
Choď rovně, pozdrav a usměj se.
To už musíš vědět, na to se neptej.
Drž svoje emoce a nebuď vzteklej.

Už bude svatba, už čekáte dítě?
Já sám netuším, tak kdy to pochopíte.
Už máš dluhy, už šetříš na domek?
Já ani nevím, kde usadit pozemek.

Už víš, co budeš od života chtít?
Já ještě nepřestal ani snít.
Co manželka, už si nějakou našel?
Já ani na cestě k sebepoznání nedošel.

Vy mladý, pořád jen něco řešíte.
Po vás hromada starostí, to nevíte?
Vy mladý, pořád jste jen smutný.
Opravdu spojovat nás není tak nutný.

Vy mladý, kolik máte možností.
To ano, ale málo jich nese radosti.
Vy mladý, vždyť co já bych za to dal.
Co přesně, abys psychologa navštěvoval?

Nikdo však netuší, s čím my se potkáme.
Každý jen říká, že na to nemáme.
Jsme generace smutných lidí.
Co úsměvy každých okolo vidí.

Jsem stále mladý, je mi jen dvacetpět.
Jsem stále mladý, stejně už mám znát svět?
Kolik ti je, abys takhle myslel.
Protože rychleji jsem dospět musel.

Autor Notimportant, 16.09.2024
Přečteno 49x
Tipy 8
Poslední tipující: IronDodo, Marťas9, cappuccinogirl, zase já, šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...mít hodně možností není totéž jako hodně šancí...těch se marní hodně...asi už mluvím jak starej.

16.09.2024 13:56:14 | Marten

líbí

jsem stále mladá, přes padesát je mi

jsem stále mladá, nic mi není zřejmý

na to, abych věděla, mine dosti věků

je mi teprv padesát - a to není k vzteku :))

16.09.2024 08:59:57 | šuměnka

líbí

Objimam virtuálně

16.09.2024 05:33:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí