Slzy v dešti
Anotace: nejde zapomenout tak rychle, jak si to ostatni přejí...
Stojím pod kopcem
omámená vůní šeříků
a nedbám na déšť
ani radovánky páru větříků.
Vzhlíží k nebi a doufám jen,
že déšť uhasí žár, jenž ve mě plane
a nebude přes něj vidět nic -
žádná slza, která mi skane.
A v hloubi duše doufám,
že hlavně ty neuvidíš moje slzy
a zapřísahám se, prosím,
abych na tebe zapomněla brzy.
Tak se na mě proboha nedívej,
vím, stojíš nahoře na kopci
a díváš se, jak si mě odhodil -
jako opotřebovanou onuci.
Není to žádný krásný pocit,
vůbec žádná slast
a já se chci naučit,
znovu užívat si života krás.
A na to existuje jen jediný lék,
ten lék - čas se nazývá
a já doufám, že pak bude
doba už jen příznivá...
Komentáře (1)
Komentujících (1)