MODROOČKO
Anotace: Pro neznámého kluka, co dělal brigádu v hospůdce ve Pteňském Dvorku (1993) a jedna toulavá holka mu nečekaně darovala kopretinu pro radost.
Dávám Ti kopretinu,
abys nebyl tak sám,
a za úsměv Tvůj,
svůj Ti dám.
Vždyť úsměv
sluší i chudému
a Tobě zvlášť,
hezkému, smutnému.
Tak ruku mi podej,
své modré oči zavři.
Z tmy vyvedu tě,
světlo, slunce spatři.
A já?
Já šťastná budu,
možná v Tvých vzpomínkách
jako "KOPRETINA" zbudu...
8.10.1993
Komentáře (0)