Ten večer nebyl promarněný,
když čtu si verše, tak to vím...
kořením city zavoněly
a přestaly být tajemstvím...
ani verše neosaměly
tam na ubruse mlhovým...
možná i melodie zněly
tím večerem... pohádkovým...
jen tiché stopy nasyceny
vůní zůstaly, kde je rým...
:o)
02.06.2007 10:45:00 | Cecilka
Odpovím Ti verši Jana Skácela
z básně "Kolik příležitostí má růže"
-----------------------------------
Dnes večer přišla ke mně na návštěvu růže.
Za dveřmi uslyšel jsem její dech
a vůně pramínkem, co teče vzhůru,
stoupala tiše po schodech,
pak přišla sama, nemusela klepat.
Noc byla bez měsíce, slepá,
však pro mne bílá růže zářila.
Dnes večer přišla ke mně na návštěvu růže.
Ve dvou jsme seděli
a ona orosená, čistou vodu pila,
má návštěvnice, skvělá růže bílá,
ve skleničce srdce mého.
30.05.2007 09:38:00 | Beáta
no, člověče, kam ty tu inspiraci chodíš nabírat?
nebo to byl překlad snad?
30.05.2007 09:30:00 | ni.va
Tak krásná slova.Jsi básník nad básníky. A ještě k tomu jí chystáš stůl.A číše plné vůně. Asi pro Múzu. Avšak co když přijde ta druhá?
29.05.2007 20:21:00 | s.e.n