Hvězdičko zlatá...
Hvězdičko zlatá,přeju si
nebloudit temnými lesy,
vždycky najít cestu domů,
vyjít z bludiště plného stromů.
Hvězdičko,smiluj se nade mnou,
pohleď na mou tvář kamennou,
do níž byl smutek vytesán,
můj šťastný život potrestán.
Hvězdičko zlatá,prozraď mi tajemství,
co je to láska a co přátelství,
co to je milovat a mít rád,
proč kvůli druhým nemůžeme spát.
Hvězdičky na nebi zářící,
mocnější,nežli světlo svící,
řekněte,jak zlé v dobré proměním,
poraďte,prosím,aspoň znamením.
Komentáře (2)
Komentujících (2)