Oči
Anotace: Vzpomínka na jednu slečnu
Tvé krásné oči –
tím nejčarovnějším jasem hoří,
a když chci ten poklad dobýt,
vždy přání mé se v niveč zboří.
Pohled do nich mě vždy omámí
a marné je mé konání
jejich moci uniknout,
v tvé náruči procitnout.
Dvě studně hluboké,
jež plněny jsou čistotou,
staly se mi osudné
a v mém srdci vzpomínkou,
co radost mi daly,
navždy se staly.
Komentáře (1)
Komentujících (1)