Heřmánek a jiná bolest
...usnula v jediné z jestřabinek
proto Tě neuslyší...
materialismus prý vyšel z módy
a tak teď krása chodí po bylinkách
a za prosincových nocí
plete heřmánkové rukavice
aby se New York nenastydl
špínou
a hlasem starých filmů
...spí v krychlových domcích
anebo na lavičkách
a počítá
kolik procent lásky
si smí ukrást z americkýho snu
za Vánoční výlohou
.
"Myjeme si ruce v nevinně"
a neslyšíme Panovu flétnu
nemáme slovníky na city
(a na píšťalky taky ne...)
Komentáře (5)
Komentujících (4)