Gramíně
Anotace: Báseň pro dívku, jejíž moudrost, dobrota a krása jest pro mě velikou inspirací. E
Já dlouho chodím po světě
a přesto neznám cíle.
Myšlenka má najde tě
a pozná váhu chvíle.
Teď o osudu přemítám
a hledám svojí cestu.
Proč jsem tady a né tam?
Šance jedna ke stu.
Taková je naděje,
že tím něco změním.
A když dneska smutně je,
tak těžko štěstí směním.
Tak, jako každý kolem mě
hledám jen příjemnou tmu.
V níž nějaké světlo dojemně
nebylo by pouze v snu.
Kde nějaké světlo skutečné
hřeje nás a vede.
Mé představy jsou netečné
a to mě do tmy svede.
Do tmy bez světel...
E
Komentáře (0)