Jazyk duše
Anotace: Když jsem dcerce vysvětlovala co je jazykem duše, překvapeně se mě zeptala: „ To jako maminko, že ji líže?“
Bráním se rozpadu přetechnizovaného světa,
od smutku, od úzkostí, vulgarismů téhle doby,
vědomou potřebu svobody určuji si přítomností.
Bývala jsem nedočkavě prudká a přežívala v egoismu,
teď čekám na jarní tání, až rozpustí se mrazivé ledy,
až do rozkvetlých kvítků něžných - první tóny jara zazní.
Opájím se nikdy nehynoucí nadějí v nebeskou lásku,
věřím že rozpustí se problémy světa v pocitech všehomíra,
které sděluji nám pravdu v lásce, která se nám v srdcích skrývá . . .
Přečteno 455x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (0)