Bezejmenná
Vnímal to očekávání
Jakoby se mělo vprostřed tmavé noci
……………………rozednít
Lípy za okny domu strnuly v bezvětří
Nehybné kmeny životů…
Jejich vůní
byť chýlilo se k podzimu
neslo se pár slov
jen tak hozených do větru
Ne
nebylo to vzpomínání
Zaslechl zvolání
Neslo se hlubinou
jeho duše
Jako na jezerní hladinu
spadlý list
vracel se ozvěnou
zase jednou
ke svému břehu zpět
Naděje přístavů
s poklidnou lagunou míru
a pokornou vírou
mámivých objevů
Uvít si znovu hnízdo
Mít domov na větvi
u jejích oken
a znovu žít…
Vnímal to očekávání v sobě
A ta noc…
byla tak nekonečně dlouhá
Komentáře (3)
Komentujících (3)