Páteční deštivý podvečer
V bezbřehém drmolení hlasů
....zpozorním
Hluk pátečního podvečera vzlíná
Pojednou v letmém zlomku ticha
vnímám její vzdech
Jako když skane vosková slza
a ztuhne u paty ohořelé svíce
Jediná - naposled...
Vím
Ta chvíle očekávání
jako bezbřehý vesmír
rozsvěcí střípky nadějí
a rozjitřená touha
se vrací stále zpět
Ale i příboje kypící nejistoty
.....zvolna utichnou
Popojde o kus dál
Zahlédne muže
jak hasí poslední oharek
....cigarety
Není to on
Ale zdá se jí být blízký
Mine ji pohledem
pak zvolna odchází
Ani se neohlédne...
Nemá chuť nikomu volat
a přesto maně
mačká tu drobnou věc
která nevlídně studí do dlaně...
Komentáře (6)
Komentujících (6)