to kdysi...
To kdysi pán Bůh
naši zemi tvořil
a kytičky blankytné,
pro Tvoje oči
do mošny si schoval,
a ze všech stonků ,
kmínků,
co dal světu,
pro Tvé tělo,
schoval
ohebné a vábné tvary,
v laskavosti,
kterou vléval
do stvoření živých,
z té bije Tobě ,
v krásné hrudi sval,
pak v blízkosti Tvé,
nedokáži uspořádat
kloudnou větu,
to v poměnkových očích,
láska sama
se ted zrcadlí,
a jménem Tvým se pyšní
hrdá v davu,
a přesto prostá dále
zůstává,
nehledá uznání
ba ani slávu
vždyt Tvoje všechno..
její bytí má...
Komentáře (2)
Komentujících (2)