Znám jednu slečnu
Znám jednu slečnu krásnou,
jíž v kraji není rovno
a já si vroucně přeji,
znát ji jěště blíž.
Je velmi milá,
jak modré letní nebe,
nebe bez mráčků
na němž slunko hřeje.
Má havraní vlasy,
v nichž vše pěje
a zoubky bílé,
když se směje.
Oči černé s jiskřičkami
na hlavě věnec s kytičkami.
Nosík drobný, tváře rudé
láska tady asi bude.
Srdce moje tepe pro ní,
oči moje slzy roní,
slzy štěstí...
Komentáře (2)
Komentujících (2)