Střípky
Anotace: ...jen malé střípky pocitů...
Tma.
Je pár minut před půlnocí,
pár minut před novým dnem
a za okny ze střech odkapává
podzimní dávka smutku.
Ticho.
Dům už pomalu uložil
své lidské i zvířecí nájemníky
na měkké podušky spánku,
do voňavých peřin snů.
Samota.
Důlek na polštáři žaluje,
že zase chybí moje hlava
a vychladlá polovina postele
tě k sobě vůbec neláká.
Stesk.
Pomalu ti sedá na víčka
a dere se pod ně silou,
kterou by mu mohla závidět
i tvoje…moje…naše láska.
Naděje.
Vlastně skoro jistota,
že zas vyplním důlek na polštáři,
uložím tě do měkkých podušek snů
a dám ti sílu na další osamělé noci.
Víra.
Nevím jestli v boží mlýny,
možná věříš síle lásky a touhy,
spravedlnosti a nevyhnutelnosti,
snad našemu času a osudu.
Světlo.
Ze střech dál odkapává
smutek podzimních nocí a do ulic
se po špičkách vkrádá světlo
našeho tichého souznění.
Přečteno 460x
Tipy 2
Poslední tipující: Levandule
Komentáře (8)
Komentujících (7)