Kapky
Černé kapky dopadají na rozžhavenou zem,
rozžhavenou vášní, rozžhavenou snem,
při letmém doteku s horkem se vypaří,
při doteku s tělem ho opaří.
Kapky ladně pohupují,
do lásky se lačně vpíjí,
do té lásky nevnímavé,
snad jenom vymyšlené?
Hořké kapky patří mokrým očím,
očím, v moři zanechaným,
ty pohaslé hvězdy klesají dál tam,
tam, kde nezapře je žádný klam.
Komentáře (1)
Komentujících (1)