Chtěl bych být bukem
Já nechci býti jako břečťan a obepínat cizí kmen,
já chci být buk a míti vlastní peň.
Rozpínat svou zelenou korunu v teplém máji
a být obklopen kamarády v dubovém háji.
Vedle mne by rostla sličná břízka,
mému bukovému srdci tak blízká.
Ve vánku bych ji hladil konečky větvovými,
ve vichřici ji chránil svými haluzemi.
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: s.e.n, Erion Fate, Psavec, Ksíkos
Komentáře (3)
Komentujících (3)