Samota
Anotace: trocha samoty a sebetrýznění
I.
Další den za oknem taje
život se kaje
a vítr sprostě kleje
Lásko!
ztácím sám sebe za obzorem.
Další den za oknem taje
a smutek zraje
ó můj Bože co se to děje?
v mojí cele.
II.
Kytice bodláčí pokojem zavoní
pod víčky skotačí vzpomínky lakomý
za dveřmi číhají na mě psi hladový
ach, jsem tak bezbranný
o milost žadoním.
A ještě učiním poslední pokání
v příboji setmění a trapných vyznámí
tiše a potají ti vpluju do dlaní
v krůpěji naděje a snových doufání
do čtyř holých stěn.
III.
Další den za oknem taje
můj zrak se chvěje
ve stříbropěnném tichu
zjizvený a v oprátce
mého křiku.
Přečteno 406x
Tipy 8
Poslední tipující: pejrak, Kaaťa, Jiřina, prostějanek, lupínek
Komentáře (1)
Komentujících (1)